We hebben jullie hulp nodig!

Beste ouders, oudleiding & alle andere sympathisanten,

Zoals velen onder jullie wel weten, zijn er al heel wat jaren voorbijgevlogen waarbij de Chirogebouwen hier en daar gerenoveerd werden. Er is reeds heel wat gebeurd, en we zijn dan ook blij met dit resultaat. Zo’n resultaat had er niet kunnen zijn als wij, de leidingsploeg, geen ondersteunende vzw hadden. Deze vzw ‘STOC’ (= steungroep ouders Chiro jokido) heeft al heel wat werk geleverd, maar viel de laatste jaren een beetje stil door het afronden van een eerste investeringssubsidie.

Omdat het gebouw echter nog niet helemaal af is, zouden we naar volgend jaar toe een nieuwe subsidie aanvragen bij Stad Gent, om nog enkele grote werken (o.a. dakrenovatie van het groot lokaal) uit te voeren. Daarnaast hebben we nog een stuk subsidie staan voor de rioleringen, ook hier is eindelijk schot in de zaak gekomen, en hopen we zo snel mogelijk meer nieuws van te vernemen.

Maar zonder vzw kunnen wij niet zo eenvoudig de bouwwerken uitvoeren, mede omdat de leidingsploeg gedurende het jaar met vele andere zaken (evenementen, kamp, leiding geven…) vrijwillig bezig is. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe enthousiastelingen die het STOC willen vervoegen, ook in de toekomst!

Maar wat houdt dit nu allemaal in?

Er zal elk trimester 1 vergadering plaatsvinden (tenzij er meer nodig zijn), dus dat gaat om 2 à 3 tal keren per jaar waarop een vergadering zal plaatsvinden. Hierop wordt er bijvoorbeeld besproken welke werken er gepland kunnen worden, hoe het ermee zit, welke subsidie er zijn, eventueel offertes van firma’s etc., en gewoon beslissingen die gemaakt moeten worden waarvan een elk jaar wisselende leidingsploeg soms te weinig kennis heeft. Het is dus zeker niet nodig dat u zelf een enorme klusser bent, of specifiek ervaring hebt in de bouwsector!

Een ledenwijziging van een vzw brengt altijd een kost met zich mee, om dit te vermijden zijn we dan ook op zoek naar mensen die het zouden zien zitten om mee te werken gedurende toch wel enkele jaren.

Ziet u het zitten om ons te helpen met in de toekomst de ondersteuning bij werken? Voelt u zich soms nog betrokken met de Chiro en wil je meehelpen aan nog mooiere lokalen? Laat zo snel mogelijk iets weten, want hoe sneller we een enthousiast nieuw team hebben, hoe sneller we van start kunnen gaan!

In een vzw zijn er eigenlijk vier rollen, een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris (financiële zaken) en leden. Voelt u zich geroepen voor één van de drie specialere rollen, laat dat ook zeker weten!

Heb je vragen? Wil je graag in het STOC? Of twijfel je nog? Stuur zeker en vast een mailtje naar wiemejana@hotmail.com

We hopen alvast dat we jullie kunnen overtuigen om samen met ons mee te gaan in het avontuur voor een beter Chirolokaal!

Vele groetjes

De leidingsploeg

Advertenties